15 Shares 786 Views
Crumble-rodakino

Crumble ροδάκινο

Ποιο παιδάκι μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκό; Να λοιπόν ένα πολύ νόστιμο, αλλά και γρήγορο γλυκό. Ένα γλυκό αγγλικής καταγωγής που με λίγο βούτυρο, φρούτα, ζάχαρη και λίγο αλεύρι συνθέτεις ένα πεντανόστιμο γλυκάκι, τραγανό από επάνω και ζουμερό από κάτω.

Crumble-rodakino

 Μερίδες:
4 (φορμάκια)

Υλικά:
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
2 ροδάκινα (κομμένα σε κυβάκια)
50 γρ καστανή ζάχαρη

Crumble topping:
150γρ αλεύρι
75γρ βούτυρο

Παρασκευή:

Βήμα1: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μαζί με τα κομμάτακια από το ροδάκινο και μόλις λιώσει το  βούτυρο προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και τα τοποθετούμε σε 4 φορμάκια.

Βήμα2: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το αλεύρι μέχρι να γίνουν «ψιχουλάκια» και τα προσθέτουμε πάνω από τα ροδάκινα.

Βήμα3: Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180C.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5872 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2575 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3994 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category