0 Shares 748 Views
γίγαντες στο φούρνο

Φασόλια (γίγαντες) στο φούρνο

Ζούμε σε μια εποχή ευδαιμονίας που τα όσπρια έχουν χάσει την θέση που τους αρμόζει στο καθημερινό μας τραπέζι. Έχουμε λησμονήσει ότι εκτός από ένα οικονομικό φαγητάκι, τα όσπρια είναι και πάνω από όλα πολύ υγιεινά.

Οφείλουμε ως γονείς να μάθουμε στα παιδιά μας, την σπουδαιότητα αυτού του φαγητού με την άριστη διατροφική αξία!!!!

γίγαντες στο φούρνο


Υλικά:
500 γραμ. γίγαντες

Για τη σάλτσα:
2 κρεμμύδια (περασμένα στον τρίφτη)
2 καρότα (περασμένα στον τρίφτη)
4 σκελίδες σκόρδο (περασμένα στον τρίφτη)
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανός
700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή:

Βήμα1: Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό.

Βήμα2: Την επόμενη ημέρα τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40΄, τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Βήμα3: Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 8΄- 10΄.
Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν.

Βήμα4: Προσθέτουμε τις ντομάτες, το καρότο, τα χλωρά κρεμμύδια, το σέλινο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο, τα βράζουμε για 10΄ και περιχύνουμε με αυτά, τους γίγαντες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα5: Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C περίπου για 45΄, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5868 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2567 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3994 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category