2 Shares 3339 Views
γιουβαρλάκια

Γιουβαρλάκια

Οι γεύσεις, οι μυρωδιές και οι εικόνες που έχουν χαραχτεί στην μνήμη μας, μας αγκαλιάζουν ζεστά σε κάθε γεύμα που ταυτίζεται με τη σιγουριά των φαγητών που μας πρόσφερε η οικογενειακή εστία  όταν ήμασταν παιδιά. Άραγε πόσες φορές αναρωτηθήκαμε ποια είναι η προέλευση  αυτού του φαγητού; Γιουβαρλάκια ή Υuvarlak, ή Υuvarlak köfte είναι φαγητό της ελληνικής, κυπριακής και τουρκικής κουζίνας και σημαίνει «στρογγυλός» περιγράφοντας μια πηχτή σούπα με μικρά μπαλάκια από κιμά και ρύζι. 

γιουβαρλάκια

 

 

Μερίδες:
8

Υλικά:
500γρ κιμά μοσχαρίσιο (ποντίκι)
2000γρ ρύζι καρολίνα
1 αυγό
1 λεμόνι
1 κουτ. της σούπας κορν φλαουρ
¼ κούπας ελαιόλαδο

Παρασκευή:

Βήμα1:  Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το μισό ρύζι  και το αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια.  Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο  για μισή ώρα για να σταθούν.

Βήμα2: Σε μια  κατσαρόλα  που βράζει νερό (1 ½ λίτρο) ρίχνουμε τα μπαλάκια από κιμά και ρύζι , το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ρύζι . Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να βράσουν για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα3: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι,το αυγό και το κορν φλαουρ και τα χτυπάμε.  Παίρνουμε από την κατσαρόλα λίγη σούπα και ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μπολ με το χυμό λεμονιού και το αυγό φτιάχνοντας το αυγολέμονο.

Βήμα4: Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά και ρίχνουμε σιγα-σιγά το αυγολέμονο.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares6474 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2798 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares4176 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category