100 Shares 8877 Views
γιουβαρλάκια

Γιοβαρλάκια

‘Ενα πιάτο παραδοσιακό της ελληνικής κουζίνας και αγαπημένο σε όλους. Μια απόλυτη ισορροπία γεύσης και αίσθησης με μια βελούδινη σάλτσα που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

 

γιουβαρλάκια

 

 

Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια:
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι  (περασμένο στον τρίφτη)
1 καρότο (περασμένο στον τρίφτη)
¼ φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. ρύζι
2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. αλεύρι
1½ λίτρο ζωμός
2 αυγά
2 λεμόνια

Παρασκευή:

Για τα γιουβαρλάκια:
Βήμα1: Βάζουμε όλα τα υλικά για το μείγμα σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30’ να φουσκώσει λίγο το ρύζι.

Για τη σάλτσα: 
Βήμα1:  Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Βήμα2: Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
Βήμα3: Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση (σε μέτρια φωτιά)
Για τα γιουβαρλάκια: Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια τον κιμά.
Ενσωμάτωση:
Βήμα1: Ρίχνουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20’.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5872 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2575 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3994 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category