1 Shares 6044 Views

Κέικ με λευκή σοκολάτα

Κέικ, ένα γλυκό που μας συνοδεύει παντού, στο γραφείο, στο σχολείο, στις εκδρομές μας. Ταιριάζει  απόλυτα στο πρωινό μας αλλά και στο απογευματινό μας γεύμα. Συμπληρώνει και αναδεικνύει τον καφέ ή το τσάι μας. Αλλά το κυριότερο είναι πως αγαπιέται από κάθε ηλικία.

Όλοι έχουμε όχι μία αλλά περισσότερες συνταγές για κέικ. Σας προκαλώ να δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή και θα εκπλαγείτε από την πλούσια γεύση που σε κάθε δαγκωματιά ξεδιπλώνεται η γλυκιά γεύση της λευκής σοκολάτας.

cake-me-leuki-sokolata

 

Υλικά:
250γρ βούτυρο
200γρ ζάχαρη
3 αυγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
60γρ γάλα
320γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 λευκή κουβερτούρα ( λιωμένη)

Παρασκευή:

Βήμα1: Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρός.

Βήμα2: Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα3: Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα4; Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα5: Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα6: Τέλος προσθέτουμε την λιωμένη λευκή κουβερτούρα συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα7: Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Βήμα8: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-50 λεπτά.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5860 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2557 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3992 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category