18 Shares 1244 Views
κέικ παντζαριού

Κέικ με παντζάρι, καρύδια και σησαμέλαιο

Το παντζάρι γνωστό και ως κοκκινογούλι τρώγεται ωμό, όσο και μαγειρεμένο. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες αλλά και σε φαγητά. Εμείς εδώ θα το κάνουμε «κέικ». Θα το παντρέψουμε και με καρύδια και για να γίνει ακόμα πιο υγιεινό για τα μικρούλια μας θα του προσθέσουμε στην παρέα σησαμέλαιο.

κέικ παντζαριού

Υλικά:
225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. παντζάρια (βρασμένα και ψιλοκομμένα)
80γρ καρύδια ( περασμένα από το μούλτι)
2 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. της σούπας μέλι
4 αυγά
200ml σησαμέλαιο
μια πρέζα αλάτι

Παρασκευή:

Βήμα1: Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πρώτα το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και προσθέτουμε το μέλι, δουλεύοντας το πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα2: Ρίχνουμε τη ζύμη σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα  και  ψήνουμε για 1 ώρα στους 1800C.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5860 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2557 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3992 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category