22 Shares 973 Views 2 Comments
κόκορας παστιτσάδα

Κόκορας παστιτσάδα

Ένα από τα διασημότερα και χαρακτηριστικότερα πιάτα της κερκυραϊκής γαστρονομίας είναι «ο κόκορας παστιτσάδα». Όλο το μυστικό βρίσκεται στην κατακόκκινη σάλτσα. Εμείς στο yummymommy θα το προσαρμόσουμε στα παιδικά στομαχάκια αφαιρώντας το κρασί. Ένα πιάτο για όλη την οικογένεια με νοστιμιά και αγάπη από την Κέρκυρα.

κόκορας παστιτσάδα

Μερίδες:
4

Υλικά:
4 μπουτάκια από κόκορα
1/2 πακέτο μακαρόνια χοντρά Ν1 (για παστίτσιο)
2 κουτ. της ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γρ. ντοματοχυμό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 φύλλα δάφνη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. του γλυκού ξύδι
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:

Βήμα1: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.

Βήμα2: Σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα χωρίς να αφαιρέσουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπουτάκια από  κόκορα.

Βήμα3: Προσθέτουμε το ξύδι, την κανέλα, την δάφνη, το αλατοπίπερο και τον ντοματοχυμό. Αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα.

Βήμα4: Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα5: Σε ένα πιάτο τοποθετούμε μια μερίδα μακαρόνια και τοποθετούμε ένα μπουτάκια κόκορα και σάλτσα.

TIP: Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να τρίψετε  μυζήθρα.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5868 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2569 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3994 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

2 Responses

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category