0 Shares 1033 Views
Λεμονάτα sticks κοτόπουλου

Λεμονάτα sticks κοτόπουλου με πύργους ρυζιού

Η μαρινάδα λεμονιού-σόγια σως δίνει στο κοτοπουλάκι μια φανταστική γλυκόπικρη γεύση και τα παιδιά θα διασκεδάσουν πολύ προσπαθώντας να γκρεμίσουν τα πυργάκια. Ένα πολύ κλασσικό φαγάκι σε πιο παιχνιδιάρικη μορφή, γιατί όταν πρόκειται για παιδάκια τότε οφείλουμε να γίνουμε και εμείς παιδιά και να παίξουμε…

Λεμονάτα sticks κοτόπουλου

Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλο (κομμένο σε λωρίδες)
1/4 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

Για την μαρινάδα:
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κουτ. της σούπας λαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας μέλι
1 κουτ. της σούπας σόγια σως

Παρασκευή:

Βήμα1: Πρώτα φτιάχνουμε την μαρινάδα. Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μέλι και τη σόγια σως σε ένα σακουλάκι τροφίμων.

Βήμα2: Προσθέτουμε το κοτοπουλάκι στην μαρινάδα και το φήνουμε στο ψυγείο από 30 λεπτά μέχρι λίγες ώρες.

Βήμα3: Βράζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ρύζι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και το σουρώνουμε.

Βήμα4: Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κοτοπουλάκι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα5: Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το ζεστό ρύζι σε φορμάκια. Το πιέζουμε και το γυρίζουμε ανάποδα σε ένα πιάτο.

Βήμα6: Συνοδεύουμε με τα sticks κοτόπουλου.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5860 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2557 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3992 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category