17 Shares 1841 Views
μακαρόνια με ταχίνι

Μακαρόνια με ταχίνι (μήπως λέτε να παχύνει;)

Βαρεθήκατε τα μακαρόνια με κόκκινη ή με άσπρη σάλτσα; Τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε σάλτσα από ταχίνι; Το ταχίνι αποτελείται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Το σουσάμι έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολλές βιταμίνες, ιδιαίτερα χρήσιμες για ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. Έτσι λοιπόν, το ταχίνι ενώνεται αρμονικά με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ως αποτέλεσμα έχουμε ένα πιάτο που δεν είναι μόνο υγιεινό αλλά και πεντανόστιμο. Πιστέψτε  με δεν θα σταματήσετε στην πρώτη δαγκωματιά…

μακαρόνια με ταχίνι

 

 

Μερίδες:
4

Υλικά:
½  πακέτο μακαρόνια
2 κρεμμύδια φρέσκα
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 κουτ.της σούπας σησαμέλαιο
4 κουτ. της σούπας Μακεδονικό ταχίνι
2 κουτ. της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
1 κουτ. του γλυκού κύμινο

Παρασκευή

Βήμα1: Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα2: Καβουρδίζουμε το σουσάμι

Βήμα3: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και περνάνε για λίγα λεπτά τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια, το ταχίνι και το μαϊντανό ανακατεύοντας συνέχεια. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5860 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2557 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3992 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category