1 Shares 9501 Views
μοσχαράκι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Το κοκκινιστό μοσχαράκι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως αποτελεί ένα από τα κύρια παραδοσιακά Ελληνικά πιάτα είτε συνοδευόμενο με μακαρόνια, είτε με τηγανιτές πατάτες,  είτε με πουρέ, είτε με ρύζι, είτε με κρυθαράκι …. Κάθε μαμά έχει στα χέρια της μια συνταγή …

 

μοσχαράκι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά:
600γρ μοσχαράκι (ποντίκι ή ουρά)
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια (περασμένα στον τρίφτη)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι
1 πουτ. του ούζου κόκκινο κρασί
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 δαφνόφυλλο αλατοπίπερο

Παρασκευή:

Βήμα1: Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.
Βήμα2: Προσθέτουμε το ψιλοκομμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 5΄-6΄. Βήμα3: Τρίβουμε με κουτάλι τον πελτέ στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα4: Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, η ζάχαρη και τον ντοματοχυμό
Βήμα5: Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα6; το συνοδεύουμε με κοφτό μακαρονάκι που το έχουμε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares6492 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2804 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares4180 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category