3 Shares 11369 Views
πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

Σκαλίζοντας το τεφτέρι με τις συνταγές της νενές (γιαγιά) μου έπεσα πάνω σε μια συνταγή που την είχα ξεχάσει. Οι παλιοί ήξεραν πολύ καλά πως να αποθηκεύουν τροφές για να τις γεύονται όλο το χρόνο.

Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για το πως μπορούμε να αποθηκεύσουμε πιπεριές Φλωρίνης για όλο το χρόνο. Μια πάστα που θα δώσει απίστευτο άρωμα στα φαγητά μας, ένα ωραίο κόκκινο χρώμα μια γλυκιά γεύση και θα μπορέσει να δέσει την σάλτσα.

πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

 

 

Υλικά:
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
χυμό ½ λεμονιού
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο

Παρασκευή:

Βήμα1: Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο γκριλ μέχρι η φλούδα να μαυρίσει.

Βήμα2; Καθαρίζουμε  τις πιπεριές από την φλούδα τους.

Βήμα3: Τις χτυπάμε στο μούλτι, έτσι ώστε να γίνει πολτός.

Βήμα4: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον πολτό από τις πιπεριές Φλωρίνης, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Βήμα5: Αφήνουμε να βράσει το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Βήμα6: Βάζουμε την πάστα σε αποστειρωμένα βάζα και τα καλύπτουμε με λάδι.

(Όταν ανοίγουμε τα βάζα πρέπει να τα διατηρούμε στο ψυγείο.)

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5860 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2557 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3992 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category