0 Shares 1449 Views
πιτάκια με κολοκύθα και φέτα

Πιτάκια με κολοκύθα και φέτα

Ένας πρωτότυπος και γευστικός τρόπος για να προσφέρουμε στα μικρά μας το λαχανικό που πρωταγωνιστεί στη γιορτή της Αποκριάς: την κολοκύθα. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Είτε πρόκειται για τη σάρκα ή τους σπόρους της, η κολοκύθα, το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.

πιτάκια με κολοκύθα και φέτα

Μερίδες:
30

Υλικά:

Για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
500γρ (σχεδόν όλο) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση:
250γρ κολοκύθα (τριμμένη)
250γρ φέτα (τριμμένη)
2 αυγά

Για το άλειμμα: 
1 κρόκος αυγού
3 κουτ. της σούπας γάλα

Για το πασπάλισμα:
1 κουτ. σούπας σουσάμι

Παρασκευή:

Για τη ζύμη:
Βήμα1: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι, το αλάτι και τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο.

Βήμα2: Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Βήμα3: Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση:

Βήμα1: Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα σποράκια και την περνάμε από τον τρίφτη.

Βήμα2: Σε ένα μεγάλο μπολ και με ένα πιρούνι τρίβουμε την φέτα.

Βήμα3: Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και τα αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για τα πιτάκια:

Βήμα1: Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 30 ίσα κομμάτια, σε μέγεθος αυγού. Πιέζουμε κάθε κομμάτι με την παλάμη μου πάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για να γίνει ένας δίσκος με διάμετρο περίπου 10 εκ.

Βήμα2: Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση.

Βήμα3: Βρέχουμε κάθε δίσκο ζύμης περιμετρικά με λίγο νεράκι και τον διπλώνουμε στη μέση, ώστε να καλύπτουμε τη ζύμη και να φτιάξουμε ένα μικρό μισοφέγγαρο.

Βήμα4: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε εκεί τα πιτάκια, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Βήμα5: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα και με το μείγμα αυτό αλείφουμε τα πιτάκια με ένα πινέλο.

Βήμα6: Τα πασπαλίζουμε  με λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5868 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2567 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3994 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category