Πορτοκαλένια muffins
Πορτοκάλι ένα φρούτο γεμάτο με βιταμίνη C. Όμως αυτός είναι ο ένας λόγος που επιλέγουμε να το εντάξουμε στα γλυκά. Ο άλλος λόγος είναι στην δυνατότητα που έχει να δίνει μια υπέροχη μαλακή υφή και φυσικά ένα υπέροχο άρωμα.
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη ή μέλι
1 αυγό
1 κούπα γάλα
75γρ βούτυρο λιωμένο
3 πορτοκάλια (το χυμό)
Εκτέλεση:
Βήμα1: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη
Βήμα2: Σπάστε το αυγό σε ένα μπολ και το χτυπάτε με ένα πιρούνι. Προσθέστε το γάλα, το χυμό από τ πορτοκάλια και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε
Βήμα3: Με ένα κουτάλι γεμίστε τα ατομικά φορμάκια (σχεδόν μέχρι το χείλος)
Βήμα4: Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά
You may be interested

Cake marble
Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…
2 Responses
Leave a Comment
Most from this category

Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας
Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 19, 2016
δοκίμασα τη συγκεκριμένη συνταγη αλλα επειδη δεν ειχα μικρες φορμες, εβαλα το μειγμα σε φορμα σιλικονης για κεικ. το εψησα για 1 ωρα αλλα παρ΄ολα αυτα ηταν πολυ υγρο εσωτερικα. κ μολις το εβγαλα, ενω ειχε φουσκωσει, εκατσε! ηθελε κ αλλο ψησιμο? ή η συγκεκριμενη συνταγη θελει μονο φορμες καπ κεικς?
Αυτή η συνταγή είναι μόνο για φορμάκια cup cakes.