12 Shares 910 Views
ριγκατόνι με καφτεδάκια από σπανάκι

Ριγκατόνι με καφτεδάκια από σπανάκι

Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στον μπαμπά. Τον αφήσαμε λοιπόν να διαλέξει τι εκλεκτό θα μας μαγειρέψει και εμείς θα ήμασταν οι βοηθοί του. Μετά από πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο, σε άπειρα βιβλία και περιοδικά  ήρθε πανευτυχής κρατώντας μια συνταγή. Έτσι λοιπόν άρχισε ένα ξέφρενο πανηγύρι που κατέληξε σ’ ένα υπέροχο μαγείρεμα.

Σας το παρουσιάζω…

ριγκατόνι με καφτεδάκια από σπανάκι

 

Μερίδες:
4

Υλικά
500γρ ριγκατόνι

Για τα κεφτεδάκια
500γρ σπανάκι
2 αυγά
100γρ φρυγανιά
50γρ παρμεζάνα (τριμμένη)
αλάτι/πιπέρι

Για τη σάλτσα
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 κολοκυθάκια (τριμμένα)
60γρ παρμεζάνα (τριμμένη)
λίγο  λάδι
αλάτι/πιπέρι

Παρασκευή:

Βήμα1: Βράζουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα αυγά, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και λίγο αλατοπίπερο. Τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε για 4-5λεπτά.

Βήμα2: Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα3: Σε μια άλλη κατσαρόλα σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τις  πιπεριές Φλωρίνες για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκυθάκι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμα και στο τέλος προσθέτουμε τα ριγκατόνι και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα4: Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγα ριγκατόνι και αφήνουμε να πέσουν 2-3 κεφτεδάκια από σπανάκι.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5868 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2567 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3994 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category