0 Shares 4077 Views
σουτζουκάκια με μελιτζάνες

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα τυλιγμένα με μελιτζάνες

Είναι δύσκολο, το γνωρίζω καλά, να προσπαθείς να εντάξεις στη διατροφή του παιδιού σου διάφορες  τροφές. Θες να ταιριάζουν μετάξι τους, να έχουν άψογη εμφάνιση, να έχουν υψηλή διατροφική αξία. Προσπάθησε τα πιάτα των μεγάλων να τα μετατρέψεις σε παιδικά.

Τι θα λέγατε να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στην Ανατολή;  Ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγάκι για το μικρά παιδιά και για τα μεγάλα…. Είναι μια συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά. Σε κάθε «δάγκωμα» η απλότητα και η τελειότητα  ξεχειλίζουν και αγκαλιάζουν τον ουρανίσκο, ξεδιπλώνοντας ένα-ένα τα άρωμα από όλα τα υλικά που βρίσκονται μέσα στο φαγάκι αυτό.

σουτζουκάκια με μελιτζάνες

 

Μερίδες:

12

Υλικά:

Για τη σάλτσα:
1 ντοματοχυμό
1 κουτ. του γλυκού κύμινο
1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι
αλάτι/πιπέρι
ελαιόλαδο

Για τα σουτζουκάκια:
500γρ κιμά μοσχαρίσιο (ποντίκι)
2 μεγάλες μελιτζάνες
1 μέτριο κρεμμύδι (περασμένο στον τρίφτη)
2 κουτ. του γλυκού κύμινο
2 κουτ. του γλυκού μπαχάρι
1 αυγό
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
αλάτι/πιπέρι
ελαιόλαδο

Παρασκευή:

Βήμα1:  Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 1800C. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κάθετα. Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μελιτζάνες . Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζομε με λίγο αλάτι. Τις ψήνουμε στους 1800C μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Βήμα2:  Ετοιμάζουμε τα σουτζουκάκια. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, λίγο ελαιόλαδο, 1 κουτ. του γλυκού κύμινο, 1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αφού σκεπάσουμε το μείγμα με μεμβράνη το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεί. Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε τα σουτζουκάκια και τα ψήνουμε στους 1800C μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Βήμα3:  Ετοιμάζουμε την σάλτα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό,  1 κουτ. του γλυκού κύμινο, 1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 15 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Βήμα4:  Αφού κρυώσουν τα σουτζουκάκια και οι μελιτζάνες, παίρνουμε ένα-ένα σουτζουκάκια και το τυλίγουμε με την μελιτζάνα. Τα τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε την σάλτσα. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 1800C.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5860 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2557 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3992 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category