50 Shares 1376 Views
κοκκινιστό μοσχαράκι με πάπρικα και τζίντζερ

Κοκκινιστό μοσχαράκι με πάπρικα και τζίντζερ

Μία εύκολη, υγιεινή και οικονομική συνταγή που περιλαμβάνει ό,τι υπάρχει στο ψυγείο!  Όμορφες σπιτικές συνταγές απόλαυσης και ζεστασιάς μας ξυπνούν μνήμες από την παιδική μας ηλικία. ‘Ενα φαγητάκι μαγειρεμένο με απλά υλικά αλλά με πολύ αγάπη από έναν άνθρωπο που ξεπερνάει όλους τους πολυβραβευμένους chef, τη γιαγιά μας!!!

κοκκινιστό μοσχαράκι με πάπρικα και τζίντζερ

Υλικά:
1/2 κιλό μοσχαράκι (ουρά) κομμένο σε μικρά κομμάτια
1-2 καρότα
1 πιπεριά φλωρίνης
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
6-8 φρέσκα μανιτάρια
Για τη σάλτσα:

1 κονσέρβα ντομάτες κον κασέ
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
1 καρότο (περσμένο στην μούλτι)
1 μέτριο κρεμμύδι (περασμένο στην μούλτι)
1-2 σκελίδες σκόρδο (περασμένο στην μούλτι)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
2 κουτ. του γλυκού πάπρικα (γλυκιά)
1/2  κουτ. του γλυκού τζίντζερ

Παρασκευή:

Βήμα1: Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, τις πιπεριές ζουλιέν, και τα μανιτάρια σε φέτες.

Για τη σάλτσα:

Βήμα1: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
(με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξουμε μια πηχτή και ζουμερή σάλτσα)

Μείξη:

Βήμα1: Σε ένα πυρέξ βάζουμε όλα τα λαχανικά και το μοσχαράκι και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.

Βήμα2: Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 C.

 

 

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
47 shares5868 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2567 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares3994 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category