0 Shares 1701 Views
τρουφάκια

Τρουφάκια σοκολάτας

τρουφάκια

Υλικά:

Για τα τρουφάκια σοκολάτας:
1 πακέτο μπισκότα τύπου «πτι μπερ»
150γρ βούτυρο (λιωμένο)
200γρ κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

Για το γλάσο σοκολάτας:
1 και 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
20 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
Παρασκευή:

Για τα τρουφάκια σοκολάτας:

Βήμα1: Τρίβουμε με τα χέρια ή στο μπλέντερ τα μπισκότα.

Βήμα2: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο.

Βήμα3: Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα  και τη ζάχαρη άχνη.

Βήμα4: Ανακατεύουμε έως ότου ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα5: Ενώνουμε το μείγμα σοκολάτας με τα τριμμένα μπισκότα  και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

Βήμα6: Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.

Για το γλάσο σοκολάτας:

Βήμα1: Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ.

Βήμα2: Προσθέστε το βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.

Βήμα3: Ρίχνουμε τα τρουφάκια σοκολάτας στο γλάσο σοκολάτας και τα κυλάμε μέχρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.

Βήμα4: Τα αφαιρούμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού.

Βήμα5: Διατηρήστε τα τρουφάκια με σοκολάτα στο ψυγείο.

You may be interested

Cake marble
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares6474 views

Cake marble

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις με τον καφέ σου κάτι γλυκό που να έχει και μικρές δώσεις σοκολάτας. Το μεσημέρι, όταν τα…

Ζύμες
Όλες οι συνταγές, Όσα γνωρίζει μια μαμά
0 shares2798 views

Ζύμες

Νικολέττα Φιλιππίδη - Νοέ 07, 2016

Φύλλο για πίτες: Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ξύδι 1 κούπα…

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)
24M +, Όλες οι συνταγές
0 shares4176 views

Sesame chicken (Κοτόπουλο με σουσάμι)

Νικολέττα Φιλιππίδη - Σεπ 20, 2016

Ως Ελληνίδα μάνα λατρεύω την Μεσογειακή κουζίνα και δη την Ελληνική, σήμερα όμως θα παραστρατήσω με ένα φαγητό που όταν το δοκίμασα για…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category